500x100-1
20. 12. 2016 17:58

Почина Момчило Јовановски

Почина Момчило Јовановски

Почина поранешниот градоначалник Момчило Јовановски на 85 годишна возраст.

Јовановски е роден на 1 август 1931 година во Куманово. Завршил гимназија во Куманово и Економски факултет во Скопје. Професионалната кариера ја градела како комерцијалист во Фабриката за заварени цевки и профили „11 Октомври“, генерален директор на ЗОИЛ Македонија и директор во Агро-Индустриски комбинат Куманово. Како истакнат општествено-политички работник од 1974-1978 година е претседател на Собoр на здружен труд во општина Куманово, од 1978 до 1982 година е претседател на извршен совет при Собрание на општина Куманово, а од 1982-1986 година го водел градот како претседател на Собранието на општина Куманово.  

 Погребот ќе се изврши утре (21.12.) во 14 часот на Градските гробишта во Куманово.