22. 09. 2017 14:15

Почнува есента, заврши летото

Почнува есента, заврши летото

 Денеска во 22 часот и две минути на северната хемисфера на Земјата почнува есента.

Во истовреме на јужната Земјина полутопка почнува пролетта.

На почетокот на есента Сонцето во Скопје ќе изгрее во 6 часот и 19 минути, а ќе зајде во 18 часот и 33 минути. Денот ќе трае 12 часа и 14 минути.

Есента ќе трае до 21 декември кога настапува зимата.