500x100-1
11. 01. 2019 11:28

Празникот Богојавление – Водици неработен за православните

Празникот Богојавление – Водици неработен за православните

Празникот Богојавление – Водици на 19 јануари 2019 (сабота) е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед.

Од Министерството за труд и социјална политика соопштуваат дека тоа е согласно со Законот за празниците на Република Македонија.