500x100-1
20. 06. 2018 08:25

Промоција на збирката репортажи „Приказни од Македонија“

Промоција на збирката репортажи „Приказни од Македонија“

Збирката репортажи на српски јазик „Приказни од Македонија“ (Приче из Македоније) од авторот Нена Ристиќ, вечерва ќе биде промовирана во Салонот 19 во Скопје.

Во збирката се наоѓаат репортажи на повеќе автори од Македонија, кои се објавени во списанијата „Поглед“ и „Слово“ на српски јазик, во периодот од 2004 до 2014 година.

Објавени се и репортажи од села, луѓе, настани и училишта од Куманово и Старо Нагоричане.

  Промотори на збирката се: Кети Вучичевиќ, Добривоје Стошиќ и Биљана Тодоровиќ.

 Во уметничкиот дел ќе настапат оперската пејачка Славица Галиќ-Петровска и Божидар Пејиќ, виолончело, Биљана Петровска, клавир.

Промоцијата е во 19 часот.

Промоција на збирката репортажи „Приказни од Македонија“