500x100-1
15. 11. 2013 16:08

“Руле Турс“ го купи “Југ - турист“

“Руле Турс“ го купи “Југ - турист“

Компанија за превоз на патници “Руле Турс“ од Скопје,  го купила автотранспортното претпријатие “Југ турист“ и Автобуската станица во Куманово.

Од “Руле Турс“ за Kumanovonews потврдија дека наскоро ја преземаат Автобуската станица во Куманово, по што ќе следи целосна реорганизација во работењето.

Неофицијални извори од “Југ - турист“ кажуваат дека новиот газда ќе треба да ги задржи сите 47 вработени, да ја осовремени и модернизира Автобуската станица, да го обнови возниот парк, да ги задржи старите и да воведе нови автобуски линии.

“Југ - турист“ беше едно од водечките автотранспортни претпријатија во поранешна Југославија, но поради загубите во работењето отиде во стечај. Откако е завршила стечајната постапка, фирмата е продадена на нов сопственик.

Кумановци очекуваат дека сегашната Автобуска станица, која е грда слика во центарот на градот наскоро ќе стане минато.

Компанијата Руле-турс стопанисува и со Автобуската станица во Скопје.