500x100-1
12. 10. 2018 10:04

Учениците го одбележа патронот на училиштето „11 Октомври“

Учениците го одбележа патронот на училиштето „11 Октомври“

Под мотото „Со музиката патуваме низ светот„ Основното училиште „11 Октомври“ го одбележа патрониот празник.

Наставниците и учениците подготвија приредба како завршна манифестација, а предходно се одржаа повеќе активности, поетски читања, литературни конкурси и спортски натпревари.

- Патувањето е најдоброто образование. Во нашето имагинарно патување со музиката го прошетавме светот и се вративме дома. По пат ги запознавме сите знаменитости, но ги покажавме и нашите артистички, играчки и сценски квалитети низ вистински мјузикли, - изјави директорот Елизабета Костиќ.

На свеченоста присустуваа претставници од локалната самоуправа и јавната администрација, образованието, родителите и учениците.

Учениците го одбележа патронот на училиштето „11 Октомври“
Parking
Joco Turs
NER
stuz