Споделете го вашето искуство: Безбедност на децата и младите на TikTok

23.09.2021 08:57 | KumanovoNews

Би сакале да ги слушнеме родителите и наставниците подготвени да го споделат своето искуство со нас за да ни помогнат во претстојната истрага за безбедноста на децата и младите тинејџери што користат TikTok. 

Споделете го вашето искуство: Безбедност на децата и младите на TikTok

Клучните работи што сакаме да ги знаеме:

- Какви чекори преземаат родителите за да ги заштитат своите деца и млади тинејџери на платформата?

- Дали имало случаи во кои децата и младите тинејџери биле цел на малтретирање, кражба на идентитет, проблеми со приватноста итн.?

- Дали/како потенцијалната опасност во дигиталната средина влијае на физичката безбедност на нивните деца?

- Што знаат наставниците за мрежата и како ги воспитуваат децата за тоа?

Нема да објавуваме документи или имиња без претходна согласност и не планираме да користиме конкретни примери, туку ќе покажеме поопшти, системски проблеми. Вашите одговори се безбедни и шифрирани.

Вашите сведоштва ќе се користат за да ни помогнат во тековната истрага.

Како да учествувате?

За да го споделите вашето искуство, се што треба да направите е да го пополните овој
формулар.

2008 - 2022 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk