Вo Крива Паланка отворена локална пратеничка канцеларија на ВМРО-ДПМНЕ

12.03.2021 22:20 | KumanovoNews

Канцеларија за контакт со граѓаните на пратеничката во Собранието од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Иванка Василевска, беше отворена денеска во Крива Паланка.

Вo Крива Паланка отворена локална пратеничка канцеларија на ВМРО-ДПМНЕ

Канцеларијата ќе работи секој ден, а во петок ќе присуствува и Василевска во прилог на остварување на комуникација со граѓаните и одблиску да се слушнат нивните проблеми и потреби.

 „Преку оваа локална канцеларија граѓаните ќе можат да се информираат за работата на Собранието и да остварат средби со мене како пратеничка. Преку непосредна комуникација. граѓаните ќе имаат можност за размена на информации, предлози и сугестии, со цел да се зголеми нивнтото учество во работата на Собранието“, рече Василевска.

„Канцеларии за контакт со граѓаните“ е проект кој Собранието го започна во 2003 година, а го реализира со поддршка на НДИ, УСАИД, ИПД, Швајцарската агенција за развој и соработка и ЗЕЛС.

(Ж.Ц.)


2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk