Липково ќе добие Дневен центар за деца со попреченост

26.07.2021 08:59 | Сузана Николиќ

На Здружението Имаго Плус ќе му биде доделена лиценца за давател на социјална услуга за деца со попреченост во општина Липково.

Липково ќе добие Дневен центар за деца со попреченост

Провајдерот ќе ја спроведува услугата во Дневниот центар за деца со попреченост, лоциран во селото Оризаре. 

„Услугата обезбедува дневно згрижување, превентивни и социјални активности, едукација и стручна професионална поддршка и интервенција за децата со попреченост од населените места во општината“, соопштуваат од Министертсвото за труд и социјална политика.

Оваа социјална услуга, како дел од спроведувањето на сеопфатната социјална реформа во земјава, е финансиран од Проектот за подобрување на социјалните услуги, што го спроведува Министерството за труд и социјална политика со поддршка на Светска банка. 

Промоцијата на Дневниот центар за деца со попреченост ќе биде денеска во 14 часот, а ќе присуствува министерка за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk