03. 06. 2020 18:04

10 новозаболени во Липково, од вкупно 12 кои се регистрирани во Центарот за јавно здравје во Куманово

10 новозаболени во Липково, од вкупно 12 кои се регистрирани во Центарот за јавно здравје во Куманово

 Од Центарот за јавно здравје на Куманово, кој ги покрива и општините Липково и Старо Нагоричане, информираат дека 10 од новозаболените и еден починат од коронавирус се од селата во Општина Липково, а двајца од Куманово.

Од вчера во Липково започна масовно тестирање на жителите, кои биле во контакт со заболените. Денеска се направени 70 тестирања.

Матејче и Слупчане се селата со најголем број на заразени.

Во Општина Липково досега со коронавирус се заразени 114 лица, од нив 50 се активни.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk