Дамјановски: Направивме единствена локална самоуправа

06.07.2010 16:57 | KumanovoNews

 Наградата што ја добив е резултата на петгодишната макотрпна работа и стрпливост на граѓаните во создавањето на подобри економски и инфраструктурни услови за посреќен и подобар живот.

Дамјановски: Направивме единствена локална самоуправа

Градоначалникот Зоран Дамјановски по враќањето од Сараево каде му беше врачена наградата за најградоначалник во централна и јужна Европа, денеска на прес конференција ги изнесе своите впечатоци од свечената мнифестација.

Како резултат на нашата работа и промовирањето на Куманово во меѓународни рамки, направивме единствена локална самоуправа која е признаене и почитувана, не само во соседните земји, туку и пошироко во регионот.На манифестацијата учествуваа признаени луѓе од регионот во политиката, бизнисот и дипломатијата со кои воспоставиме комуникација и да се договоривме за понатамошна соработка. Наградата што ја добив е резултата на петгодишната макотрпна работа и стрпливост на граѓаните во создавањето на подобари економски и инфраструктурни услови, за посреќен и подобар живот на граѓаните. Меѓутоа да се биде добар менаџер е многу одговорна работа и затоа улогата на градоначалникот е пресудна во креирањето на иднината на Општината и создавањето на цивилизациските и модерни услови за живеење на градот- смета градоначалникот.

Дамјановски најави во наредниот период изградба на нов трговски центар, зграда на локалната самоуправа во центарот на градот, затворен пазар, завршување на гасификација и отпочнување на проектот минипрочистителни станици во руралните средини.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk