Делови од градот пак без вода

15.06.2010 13:10 | KumanovoNews

 Последните неколку дена, поради зголемената потрошувачка одредени делови на градот останаа без вода. Населбите Карпош, Бабин Дол, улицата „Бајрам Шабани„, селото Черкези и повисоките згради во централното градско подрачје четири дена вода имаат само во ноќните часови.

Делови од градот пак без вода

Се работи за недоволен дотур на вода до ЈП „Водовод„ од страна на Водостопанство Кумановско-липковско поле, бидејќи не се надеваа дека толку рано ќе зафатат тропските температури. Веќе работиме на пуштање на т.н. бај пас за зголемен дотурот на водата и се надевам дека во следните неколку дена ќе дојде до целосно надминување на проблемот. Во овој момент добиваме 340 л/с вода од сите капацитети, а со бајпасот ќе добиеме уште дополнителни 140-160 л/с што ќе бидат доволни да ги задоволат потребите на градот-вели Виктор Божиновски, директор на ЈП „Водовод„.

Директорот ги повика граѓаните рационално да ја користат водата за пиење и да не ги полеваат дворовите и бавчите и со тоа да не ја злоупотребуваат својата позиција што живеат во ниските зони на градот.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk