Градоначалникот тврди дека ВМРО-ДПМНЕ пласира невистини

04.06.2010 16:57 | KumanovoNews

Кабинетот на градоначалникот Зоран Дамјановски експресно регираше на денешната прес-конференцијана на ВМРО-ДПМНЕ во врска со извештајот на државниот ревизор.

Градоначалникот тврди дека ВМРО-ДПМНЕ пласира невистини

 Изнесените информации од страна  на ВМРО-ДПМНЕ за ревизорскиот извештај и наводите за недомаќинско работење на локалната администрација ги отфрлам како тенденциозни и неосновани. Го повикувам раководството на Oпштинскиот комитет на  ВМРО-ДПМНЕ и новинарите на јавна дебата да ги изнесеме аргументите и точните информации од Извештајот на државниот ревизор. Истовремено сакам  да ја информирам  јавноста дека на последниот Симпозиум на државни ревизори, кој се одржа мината недела, ревизорскиот извештај од Куманово е посочен како најдобар во државата и треба да служи за пример на другите општини-се вели во реакцијата  на градоначалникот.   

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk