13. 01. 2020 11:37

Ин Мемориам: Почина археологот Јовица Станковски

Ин Мемориам: Почина археологот Јовица Станковски

По кратко боледување на 71 годишна возраст почина археологот Јовица Станковски, кој го пронајде локалитетот Кокино.

Станковски е роден на 13.01.1949 година во Куманово. Дипломирал на Машински факултет во Скопје во 1975 година, а во 1986 година дипломирал на Историја на уметност со археологија исто така во Скопје.

Станковски беше директор на Кумановскиот музеј, а еден мандат беше и советник во Советот на Општина Куманово.

Погребот ќе се изврши утре во 13 часот на Градските гробишта во Куманово.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk