Лежечка канделабра

29.06.2010 11:59 | KumanovoNews

Покрај тоа што наесовесни граѓани ја собориле на земја светилката уште ја врши својата функција, затоа што каблите кои се наоѓаат во куќиштето не се прекинати.

Лежечка канделабра

 На улицата „Ива Лола Рибар„, поточно пред т.н. Скопски дуќани на тротоарот лежи светилка. Покрај тоа што несовесни граѓани ја собориле на земја светилката уште ја врши својата функција. Каблите кои се наоѓаат во куќиштето не се прекинати и таа свети, но  претставува опасност. Поради тоа што е под напон некој може да се допре до соголените жици. И додека возрасните се свесни за опасноста и  ќе внимаваат,  децата од својата љубопитност  можат да настрадаат.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk