Музичкото училиште слави патронат

04.06.2010 12:19 | KumanovoNews

 Нижото музичкото училиште „Панче Пешев„ денеска го одбележува патрониот празник. По тој повод претставници од училиштето и Сојузот на борците положија цвеќе пред бистата во дворот на училиштето.  

Музичкото училиште слави патронат

 Се собравме тука да го одбележиме загинувањето на нашиот сограѓанин и борец Панче Пешев, кој жртвувајќе се за нашата слобода го положи својот живот во борбата против против фашистите во селото Кушкули во Грција-велат борците.

Музичкото училиште патронатот го одбележа со повеќе активности, а учениците одржаа и годишен концерт.

Овој ден ние свечено го одбележавме и со завршен годишен концерт на 28 мај, на кој настапија најдобрите ученици од нашето училиште. Презадоволни сме од нивниот настап и од резултатите и наградите што ги постигнаа на државните и меѓународните натпревари по инструментите пијано, виолина и гитара - рече Светлана Трајковска директорката на училиштето.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk