25. 01. 2020 14:05

Над 15 кубици смет изнесени од дивата депонија на „Киро Антевски“

Над 15 кубици смет изнесени од дивата депонија на „Киро Антевски“

Над 15 кубици смет собраа вработените од ЈП „Чистота и зеленило“, во акцијата за чистење на дивата депонија и тротоарите од натрпаниот смет на улиците „Бошко Буха“, „Киро Антевски“ и „Поток Серава“, во Куманово.

- Го исчистивме сметот од депонијата и тротоарите, за да можат граѓаните непречно да се движат. Истовремено на зелените површини т.н. островца засадивме нови зимзелени садници. Апелирам граѓаните да ја одржуваат хигиената и да го фрлаат ѓубрето каде што му е место, а истовремено и да не ги уништуваат садниците,- изјави Цветанка Ивановска, технички директор на ЈП „Чистота и зеленило“.

Денеска екипите на претпријатието ги чистеле тротоарите и коловозот на „Моша Пијаде“ и „Драган Стопаревиќ“.

Над 15 кубици смет изнесени од дивата депонија на „Киро Антевски“

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk