ОГЛАС ЗА РАБОТА

14.09.2021 23:04 | Сузана Николиќ

Дигиталната редакција на www.kumanovonews.mk има потреба од хонорарно ангажирање на новинар репортер.

ОГЛАС ЗА РАБОТА

Потребни квалификации:

•Одлично познавање на македонскиот литературен јазик

•Одлично познавање на англиски и на српски јазик

•Способност за креативно стилско изразување

•Искуство со пишување и превод

•Широк спектар на интереси за покривање теми од застапените области на Кумановоњуз.мк

•Вештини за селектирање, надополнување и проверување на точноста на информациите

•Склоност и вештини за работа на авторски текстови

•Познавање на некоја алатка за обработка на фотографии, на пр. Фотошоп (предност)

•Искуство во уредување содржини на веб (предност)

•Вештини за одржување на социјални мрежи (предност)

•Исполнителност, посветеност, одговорност и желба за пишување

•Желба за усовршување, надградување и напредување

Вашето CV, заедно со мотивациско писмо на македонски јазик испратете ни ги на kumanovonews@gmail.com со назнака во subject: Aplikacija za rabota.

Огласот трае 7 дена до 21 септември. Само соодветните кандидати ќе бидат контактирани по имејл за тестирање и интервју.

Со почит,
Кумановоњуз

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk