03. 07. 2020 14:45

Остануваат отворени границите со Србија и Косово

Остануваат отворени границите со Србија и Косово

Владата нема добиено предлог од Комисијата за заразни болести, за затворање на границите со Србија и Косово.

Како што рече претседателот на Владата, Оливер Спасовски, бидејќи немаат донесено нова одлука, на сила останува старата.

„Ова не е прашање на политиката, затоа Владата не може да носи одлуки кои би биле политички. Ние сакаме да носиме одлуки како што ги носевме и досега врз основа на стручните луѓе, епидемиолозите.  Ако се согледа било каква потреба за било каков начин да се преземаат некои мерки дури тогаш ќе разговараме на Влада и ќе ја носиме таа одлука. Ако немате донесено нова одлука, ние немаме, тогаш важи старата", рече Спасовски, при посетата на Чучер Сандево.

Поради новонастанатата состојба со коронавирусот, во соседните земји, овие денови се зголемија рестриктивните мерки.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk