02. 12. 2019 10:01

Се запалил оџак па зафатил кров на зграда

Се запалил оџак па зафатил кров на зграда

Се запалил оџак во стамбена зграда па пожарот се проширил на кровната конструкција.

Пожарот избуванал во 1.30 часот по полноќ, на ул. Сава Ковачевиќ, поточно во зградата спроти Ургентниот центар во Куманово.

Од Противпожарната едниница Куманово информираат дека огнот од оџакот ја зафатил кровната конструкција на зградата. Со брза интервенција на пожарникарите огнот бил ставен под контрола, но едно визило и 7 пожарникари останале на терен до 7 часот утринава за да спречат евентуална нова појава на пожар. Повредени во пожарот нема.

Причина за пожарот најверојатно е неисчестен оџак. Матерјалната штета допрва ќе се утврдува.

Пожарникарите интервенирале околу 18 часот на опожарена бандера на „Никуљски пут“  во н. Карпош .

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk