Училиштето во Табановце го прослави патронатот

23.04.2010 18:35 | KumanovoNews

ОУ "Браќа Рибар" од село Табановце, денеска прослави 65 години постоење. Училиштето е единстевно во Oпштина, каде наставата се изведува на три јазика.

Училиштето во Табановце го прослави патронатот

 Во централното училиште наставата се изведува на македонски и српски јазик, во подрачното училиште во Којнаре на македонски, додека во селата Сопот и Костурник на албански јазик."Вклучени сме во повеќе проекти меќу кои и промовирање на мултикултурализмот во училштата.Денешниот патронен празник го искористивме за промоција на комјутерското вмрежување"-вели, директорката на училиштето Розита Благојевиќ.

 Училиштето влегува во групата на посовремени училишта,иако се наоѓа во рурална средина.Во "Браќа Рибар" учат 279 ученици во 25 паралелки.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk