500x100-1
16. 04. 2010 13:36

Жените од ЛДП подарија книги во Ученичкиот дом

Жените од ЛДП подарија книги во Ученичкиот дом

 Форумот на жени на ЛДП Куманово по повод 19 април, денот на основањето на партијата во  ученичкиот дом „професор Мијалковиќ„ донираше книги.

 Станува збор за дела со поезија, проза,романи и друга литература за која мислиме дека ќе им помогнеме на учениците од средните училишта кои што се сместени тука. Ние секоја година имаме вакви манифестации во кои даруваме крв,одиме на пошумување, но и донирањето книги ни  стана традиција - рече Гордана Божиновска претседателката на форумот на жените на ЛДП.

Секретарот на ученичкиот дом Круме Арсовски во името на учениците се заблгодари за донацијата и рече дека доаѓа на вистинско место и во вистинско време и донацијата е добредојдена.

Жените од ЛДП подарија книги во Ученичкиот дом