04. 10. 2018 13:54

35 нешта од кои вреди да се откажете во животот

35 нешта од кои вреди да се откажете во животот

Кога човекот престанува да трага по погрешните работи во животот, им дава шанса на добрите да се појават.

Запомнете, грешките нè прават луѓе, неуспесите ни помагаат да созрееме, надежта ни дава кураж да продолжиме, а љубовта причина да живееме. Продолжете да учите, љубите и да уживате живеејќи. Никогаш не откажувајте се од себеси, но затоа…

1. Откажете се од обидите да бидете совршени.

2. Откажете се од споредувањето со другите.

3. Откажете се од живеењето во минатото.

4. Откажете се од грижењето за иднината.

5. Откажете се од љубомората.

6. Откажете се од непреземање иницијатива.

7. Откажете се од лажењето.

8. Откажете се од обидите да бидете безгрешни.

9. Откажете се од фразата „Не можам“.

10. Откажете се од мислата дека не сте спремни.

11. Откажете се од поставување мали цели за себе.

12. Откажете се од обидите сè да правите сами.

13. Откажете се од купување работи кои не ви се потребни.

14. Откажете се од обвинување на другите за вашите проблеми.

15. Откажете се од навиката да правите од мравка слон.

16. Откажете се од живеењето за да ги исполните очекувањата на другите.

17. Откажете се од ветувањата кои не можете да ги исполните.

18. Откажете се од прикривањето на мислите и чувствата.

19. Откажете се од избегнување на промените.

20. Откажете се од врската во која не уживате.

21. Откажете се од мрзеливиот и неспортски живот.

22. Откажете се од брзата и нездрава храна.

23. Откажете се од потребата се да претворите во драма.

24. Откажете се од срамот.

25. Откажете се од грижата што мислат другите за вас.

26. Откажете се од обидите да контролирате сè во животот.

27. Откажете се од повторување на грешките.

28. Откажете се од помислата дека другите се посреќни од вас.

29. Откажете се од размислување за тоа што би можело да се случи.

30. Откажете се од градење кариера во која не се пронаоѓате.

31. Откажете се од мислењето за работите кои ги немате во животот.

32. Откажете се од недовербата во другите.

33. Откажете се од обидите да бидете тоа што не сте.

34. Откажете се од обидите да не преземате ризик.

35. Откажете се од потиснувањето на вашите желби и потреби.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk