×
  • Насловна
  • Вести
  • Регион
  • Македонија
  • Спорт

  • Видео

  • Колумни
  • Интервју

  • По допрен глас
  • Репортажи
  • Ретроспектива

  • Погранична хроника
  • Фото вест - Ваша пошта!

  • Дезинформации
  • ПРОВЕРКА НА ФАКТИ:КОВИД-19
  • Проверка на факти: реформи кон ЕУ

  • Контакт
  • Политика на приватност
  • Импресум
  • Маркетинг стратегија
  • Понуда за рекламирање

  • Бабури со бел лук (зимница)

    10.10.2019 07:01 | KumanovoNews

     *Состојки

    Бабури со бел лук (зимница)

     - 100 пиперки бабури;

    - магданос;

    - целер;

    - лук;

    - есенција.

    *Подготовка:

    Во зовриена вода, ставете 100 пиперки бабури и оставете ги да вријат 3 минути. Потоа извадете ги од водата, извадете им ги семките и дршките и оставете ги да се исцедат. Напоредно, во еден сад измешајте 125 грама од разредена есенција со листови од целер и магданос, како и исецкан лук и 2-3 главици целер. Потоа се' заедно измешано редете го во теглите, така што ќе почнете со ред пиперки, па потоа ред прелив. Секако, внимавајте секоја пиперка да ви биде добро натопена. Колку есенција ќе ви биде разредена тоа зависи од вашиот вкус. Важно теглите да бидат наполнети до врв со преливот и да бидат добро затворени.