04. 02. 2020 14:26

Црвениот кантарион-билка за подобрување на работата на желудникот

Црвениот кантарион-билка за подобрување на работата на желудникот

Црвениот кантарион иако има горчлив вкус, сепак важи за билка која придонесува за поттикнување на секрецијата, за засилување на работата на желудникот и цревата како и за потикнување на апетитот и на варењето.

Исто така, оваа билка ја подобрува крвната слика забрзувајќи го создавањето на црвените крвни зрнца, со што придонесува за зајакнување на организмотт.

Најчесто се кориси како дел од состав на други чаеви, затоа што е многу чувствителен и ттреба да се чува на темно и ладно место.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk