500x100-1
05. 08. 2019 14:11

Џез фестивалот во Куманово со звучни имиња од светската џез сцена

Џез фестивалот во Куманово со звучни имиња од светската џез сцена

Кумановскиот Џез фестивал годинава ќе се одржи на 20 и 21 септември во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“.

Организаторите најавуваат богата интернационална програма и звучни имиња од светската џез сцена.

Првата вечер на 20 септември ќе настапат: MACEDONIAN DIXIELAND JAZZ ORCHESTRA и Thanos Stavridis TRIO од Грција, а на 21 септември: Васко Атанасовски Tрио од Словенија и Аднан Тескереџиќ од Босна и Херцеговина.