500x100-1
19. 12. 2018 11:01

Предновогодишен концерт во Куманово

Предновогодишен концерт во Куманово

Фондација за култура и спорт организира предновогодишен концерт со локални пејачи.

На концертот ќе настапат Ивона Јовановиќ, Марио Арангеловски, Мартија Станојковиќ, Мартинијан Кириловски и Наталија Славева.

Концертото ќе се оддржи во понеделник во 19:00 часот во Занаетчиски дом - Куманово.

Општина Куманово и оваа година нема да се организира пречек на Нова година на Градскиот плоштад во Куманово. По 10 години традицијата беше прекината пред две години, поради незаинтересираност на граѓаните и слабата посетеност на концертите во новогодишната ноќ.