09. 03. 2020 14:31

Сеедно е дали некој ме сака или не

Сеедно е дали некој ме сака или не

Во последно време се` помалку ме допира она што другите ќе го кажат за мене.

Тоа се нивни зборови, нивни мислења и нивна перцепција на светот и на мене како дел од тој свет. На крајот на краиштата, па зарем луѓето не го гледаат во нас тоа што тие го поседуваат? Барем, така вели психологијата: човекот не може да види нешто коешто тој не е!

Па тогаш, зошто постојано си ја трошиме нашата енргија за нешто коешто ние не сме?

Колку повеќе се оддалечуваме од работите, толку повеќе ги гледаме какви се навистина во својата суштина. Не попусто се рекло, оддалечи се од сликата за да ја видиш целината, а не само дел од неа.

Она што го препорачуваат психолозите е најпрво прифаќањето дека ние не сме нечија перцепција, туку своја креација и дека доколку сакаме да направиме промена, тогаш треба промената да започне со нас.

Погледнете се во „огледалото“ и за почеток сменете го она што вам ви пречи, а не на некој друг.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk