Повик до граѓаните: Споделете искуство за децата со ретки болести

20.09.2021 11:42 | KumanovoNews

Во каков свет живеат децата со ретки болести, какви се предизвиците за семејствата, имаат ли соодветен третман, терапија, нега и поддршка од државата и институциите?

Повик до граѓаните: Споделете искуство за децата со ретки болести

Многу прашања кои заслужуваат одговор, поддршка од заедницата и јавна застапеност на проблемите и предизвиците со кои се соочуваат децата со
ретки болести и нивните семејства.

Ако во своето семејство имате дете со ретка болест или познавате такво лице, Ве повикуваме да одговорите на прашалникот даден во прилог за да ги посочиме најголемите приоритети за овие лица и да ги адресираме до одговорните.

Да дадеме придонес за подобар свет на децата со ретки болести!

Анкетата е анонимна и ништо нема да биде објавено без ваша согласност.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk