500x100-1
12. 03. 2019 18:46

Пинк Пантери се вратија од гостувањето во Софија

Пинк Пантери се вратија од гостувањето во Софија

Кошаркарскиот клуб Пинк Пантери го заврши своето гостување во Софија каде што одиграа пријателски натпревари со екипите на Левски и Славија.

На оваа гостување, Пинк Пантери патуваа со две екипи, едниот тим кошаркари родени 2006/2007 и помлада екипа која е генерација 2008/2009.

Во краток временски период после гостувањето во Белград, овозможивме нашите кошаркари да се стекнат со ново меѓународно искуство. Тие одиграа неколку пријателски нивните врсници од клубовите КК Левски и КК Славија, со што го продолживме континуитетот на квалитетни натпревари за нашите кошаркари - изјави Бојан Златковски, директор на клубот.

Тој додаде дека ова е второ гостување на Пинк Пантери во Софија, а тимот на Левски учествуваше на турнирот во Куманово во 2013 година што е потврда за добрата соработка помеѓу овие два клуба.

Пинк Пантери продолжуваат со својата програма, а до крајот на сезоната ги очекуваат уште меѓународни искуства.