500x100-1
18. 07. 2019 12:36

Турнир во мал фудбал во Лопате

Турнир во мал фудбал во Лопате

Од 20 јули до 5 август, годинава, во селото Лопате,  ќе се одржи Турнир во мал фудбал „Лопате 2019“.

 Пријавувањето на екипите е во тек и трае до утре.

Екипите ќе се натпреваруваат во систем 4+1, а партиципацијата за учество изнесува 60 евра.

Предвидени се и награди: за прво место 1200 евра, второ место 500 евра, трето место 200 евра.

Досега се пријавени повеќе екипи: ФК „Матејче“, „Ueb Architects", „Фризер Луди“, ФК „Младост“ -Д.Којнаре", ФК „Романовце“, „Буларт-Скопје“, „Расадник Асипи“, "Влазнија", „Исмет Јашари",  „Сук Импекс", „Арбен Бајрами", „Интермедика" , „Розафа Спорт", „Кафе Куштрими", „Студеничани", „Алили“ Липково , „Лириа - Рива Дент, „Незир Демири " и „Мифтари Транспорт".