11. 03. 2020 11:45

ЖРК Куманово во наредните 30 дена ќе игра без публика

ЖРК Куманово во наредните 30 дена ќе игра без публика

Натпреварите кои ЖРК Куманово ќе ги одигра во наредните 30 дена ќе бидат без присуство на публика, соопштуваат од Ракометната Федерација на Македонија.

Во извештајот на Ракометната Федерација на Македонија стои дека ова е согласно преземените дополнителни мерки и активности за превенција од ширење на корона вирус.

Дополнително во заклучоците се предвидуваат и санкции за непочитување согласно член 205 и 206 од Кривичниот законик.


2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk