13. 12. 2019 12:43

21 декември неработен ден за граѓаните од турската заедница

21 декември неработен ден за граѓаните од турската заедница

Министерството за труд и социјална политика, согласно Законот за празниците соопшти дека 21 Декември, односно Денот на наставата на турски јазик ќе биде неработен ден за граѓаните припадници на турската заедница на Македонија.

Воедно, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на турската заедница им го честита Денот на наставата на турски јазик.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk