ЦИД на семинар за неформално обравование

21.04.2010 11:45 | KumanovoNews

 Центарот за Меѓукултурен дијалог како соработник на меѓународната младинска мрежа Млади за размена и разбирање (YEU-International) организира обука за обучувачи на теми од „Разноликост во меѓународната младинска работа".

ЦИД на семинар за неформално обравование

 Обуката има за цел да едуцира група од 24 учесници, кои ќе ги оспособи со теорија, вештини, ставови и алатки потребни за планирање спроведување и евалуација на ефективна обука. Обуката се оддржува во Маврово, со учесници од Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Србија, Македонија, Португалија, Романија, Полска, Литванија, Кипар, Словенија и Грузија.

“Обуката е планирана како интензивен осумдневен курс со методологија на неформално образование, со цел да се создаде соодветен простор за учење од искуство, анализа на минати активности на учесниците, дискусии за клучните компетенции во младинската работа и обука.„ – вели Ивана Давидовска.

Обуката ќе придонесе за развој на неформалното образование во организациите учесници како и во целокупната меѓународна мрежа. По завршување на обуката новите обучувачи ќе стекнат вештини и мотивација за да придонесат кон квалитетот и одржливоста на младинските програми во Европа.

Од Куманово на обуката учествува Милена Ѓорѓиевска која стекнатото искуство ќе го примени во активностите на тимот едукатори во Центар за Меѓукултурен Дијалог.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk