Два часа без струја повеќето села во Старо Нагоричане и Куманово

21.07.2021 07:58 | Сузана Николиќ

Речиси сите села во општините Старо Нагоричане и повеќето во Куманово, денеска два часа ќе останат без електрична енергија. 

Два часа без струја повеќето села во Старо Нагоричане и Куманово

Според информацијата од Регионалниот центар за управување со кризи (РЦУК) во периодот од 8.55 до 11 часот, струја ќе немаат потрошувачите на селата: Горно и Долно Јачинце, Стрезовце, Добрача, Свиланце, Бељаковце, Макреш, АИК Оранжерии, Бајловце, Аљинце, Жељувино, Дренак, Облавце, бензинска Виена Петрол, Сув Ора, Руѓинце, Карпино, Војник, Визиана, Клечовце, Зубовце, Новосељане, Косматац, Мургаш, Кутлибек, Пезово, Кшање, Кокошиње, Скачковце, Душан Млин, Колитско, Габреж, Кучкарево, Градиште, Репетитори Градиште, Младо Нагоричане, Старо Нагоричане, Драгоманце, Стрновац, Бели Грамаде, Коинце, Гулиновац, Пелинце, Алгуња, Карабичане, Табановце, Муталово, Никуљане, Четирце, Драгоманце, Пузаљка, Жегљане, Степанце, Малотино, Кокино, Рамно, Арбанашко, Осиче, Дејловце, Длабочица, Буковљане и Цветишница.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk