01. 06. 2020 20:23

Итно е потребна крв од групата А негатив за болно дете

Итно е потребна крв од групата А негатив за болно дете

На 14- годишно дете од Куманово, кое боледува од леукемија итно му е потребна крв од групата А Rh негатив.

Сите граѓани кои се во можност да помогнат нека се јават на  телефонскиот број 078/ 613 638 кај Јовица.

 Крвта е итно потребна бидејќи детето е во болница и за неговото лекување не може да се најде крвадарител, кажуваат од семејството.

Да покажеме хуманост и да помогнеме нашaта млада сограѓанка да се избори со тешката болест!

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk