03. 12. 2018 12:32

Изложба „Женски приказни“ нa Андријана Мациев

Изложба „Женски приказни“ нa Андријана Мациев

Во Изложбениот салон на Уметничката галерија при НУ – Куманово, вечерва со почеток во 19.30 часот, ќе биде отворена самостојна изложба, под наслов „Женски приказни“ нa ликовниот уметник Андријана Мациев.

Ќе бидат изложени 30 дела од нејзиниот најнов ликовен циклус – слики работени во периодот на 2018 година, во техника акрил на платно.

Изложбата е дел од програмските активности на НУ Музеј-Куманово, од областа на галериската дејност, поддржана од Министерството за култура на Р. Македонија.

Андријана Мациев, родена 16.09.1980 во Скопје. Средно образование завршува во Училиштето за применета уметност „Лазар Личеноски“ во Скопје, а дипломира на Факултетот за ликовни уметности во одделот графика во класата на проф. Димитар Малиданов.

Член е на друштвото на ликовни уметници на Македонија.

Изложува самостојно и учествува на повеќе групни изложби, манифестации,хепенинзии ликовни колонии во Македонија и надвор од државата.

Добитник е на повеќе награди и признанија. Изложбата ќе биде поставена до 20 декември годинава.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk