Контејнерите празни, ѓубрето на тротоар

02.06.2010 13:18 | KumanovoNews

 Во центарот на градот пред Музичкото училиште „Панче Пешев„ за да се задоволат потребите на граѓаните и околните продавници поставени се три  контејнери за депонирање на смет.

Контејнерите празни, ѓубрето на тротоар

 Но, наместо во контејнерите отпадот главно е расфрлан на тротоарот. Несовесните граѓани го истураат ѓубрето покрај празните контејнери. Сметот го разнесуваат животни, а поради високите температури претставува потенцијален извор на зараза за сите кои поминуваат покрај него.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk