500x100-1
29. 08. 2010 13:25

Крива Паланка го слави Свети Јоаким

Крива Паланка го слави Свети Јоаким

 Со повеќе верски и општински свечености во Крива Паланка викендов беа обележани големите христијански празници Голема Богородица и Св. Јоаким Осоговски.

 Годинава беше масовно посетено со околу 40 илјади гости на Осоговскиот манастир, каде верниците одадоа чест на патронот на градот. Во чест на празникот во градот се одржа шестата по ред Меѓународен фолклорен фестивал на кој учество зедоа културно уметнички друштва од Бугарија, Турција, Србија и Македонија. Голем дела на кумановци убавото време го искористија за посета на осоговскиот манастир.


 

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk