01. 08. 2020 14:29

Од вторник ќе започне исплатата на социјална помош

Од вторник ќе започне исплатата на социјална помош

 Исплатата на јулската социјална помош, со одлука на Владата, ќе започне на 4 август.

Владата го задолжи Министерството за труд и социјална политика да ги доставии списоците за корисниците на парични права од социјална заштита до деловните банки, најдоцна до 3 август, со што од 4 август деловните банки ќе обезбедат достапност на средствата од јунските исплати на паричните права од социјална заштита преку банкомати и во трговските мрежи. 

За корисниците кои не користат картички, исплатата ќе се спроведе во 3 групи во сите отворени филијали и експозитури на банките, согласно со утврдениот распоред по азбучен ред, според првата буква од презимето и тоа:

-   4 август (вторник) – А, Б, В, Г, Д, Ѓ, Е, Ж, З, Ѕ,

-   5 август (среда) – И, Ј, К, Л, Љ, М, Н, Њ, О,

-   6 август (четврток) –П, Р, С, Т, Ќ, У, Ф, Х, Ц, Ч, Џ, Ш.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk