16. 11. 2019 10:01

Поткозјачки литературни средби во Куманово

Поткозјачки литературни средби во Куманово

Во Занаетчискиот дом во Куманово, вечерва со почеток во 19 часот, ќе се одржи литературната манифестација  Поткозјачки литературни средби 2019, во рамките на "Ноемвриски денови"-Ден на ослободување на Куманово, како и јубилејот  500 години постоење на Куманово.

На Поткозјачките литературни средби 2019 свои литературни дела ќе читаат: Ирена Белешковска, Оливера Доцевска , Емилија Колевска , Ана Љубиќ , Марина Мијаковска, Ленче Милошeвска, Давче Насевски , Кристина Николова, Мишел Павловски, Христо Петрески, Елена Пренџова, Мито Спасовски, Снежана Стојчевска, Стојан Тарапуза, Љерка Тот Наумова.

Во програмата ќе настапи гитаристот  Дарко Трајковски и мадите актери Мики Јаневски и Симона Атанасовска.

Оваа литературна манифестација е под покровителство на: Градоначалник и Општина Куманово, во организација на "Јустиција" Куманово и "Центар за култура и културолошки студии" Скопје, во соработка со  ЈОУ Библиотека "Тане Георгиевски" Куманово,  Секторот за култура и спорт  при Општина Куманово и Фондацијата за култура и спорт.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk