28. 05. 2010 17:26

Се поправа патот за Старо Нагоричане

Се поправа патот за Старо Нагоричане

 Регионалниот пат кон граничниот премин Пелинце во Општината Старо Нагоричане се реконструира. Проширувањето и асфалтирањето на делницата започна од вчера, а во првата фаза ќе бидат опфатени 2 километри од м.в.Света Петка„ до влезот на селото Старо Нагоричане.

 Проектот чини  5 милиони денари.

По 35 години за првпат се интервенира на овој пат. Владата најде сретства да се поправи патот, кој е во интерс на жителите на општината Старо Нагоричене, но и за сите кои патуваат кон граничен премин Пелинце и мегалитската опсерваторија Кокино- вели градоначалникот Миодраг Јовановиќ.

Проектот се реализира по програмата за реконструкција за регионални патишта,а работите на терен ги изведува „Македонија пат„ од каде најавуваат дека проектот ќе биде заврШен за десетина дена.

 Се надевам дека со новите програми во наредните години, ќе ја завршиме  до крај оваа делница  до самиот граничен премин Пелинце. Согласно оваа програма за општините во кумановскоит регион предвидени се сретства во висина од 22 милиони денари и ќе настојуваме до крајот на јуни да ги завршиме работите- вели директорот ма Македонија пат, Горан Стојковиќ.

Предвидена е реконструкција на патот од селата Долно Којнаре до Сопот и од Речица до Лојане.

Се поправа патот за Старо Нагоричане

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk