×
 • Насловна
 • Вести
 • Регион
 • Македонија
 • Спорт

 • Видео

 • Колумни
 • Интервју

 • По допрен глас
 • Репортажи
 • Ретроспектива

 • Погранична хроника
 • Фото вест - Ваша пошта!

 • Дезинформации
 • ПРОВЕРКА НА ФАКТИ:КОВИД-19
 • Проверка на факти: реформи кон ЕУ

 • Контакт
 • Политика на приватност
 • Импресум
 • Маркетинг стратегија
 • Понуда за рекламирање

 • Советниците утре ќе расправаат за Предлог-буџетот за 2023 година

  26.12.2022 12:02 | Сузана Николиќ

  Советот на Општина Куманово утре ќе одржи редовна седница на која меѓу другото ќе се расправа за Предлог - буџетот на Општина Куманово за наредната година. На дневен ред се 26 точки, повеќето програми за работа на јавните претпријатија и установи.

   

  Советниците утре ќе расправаат за Предлог-буџетот за 2023 година

  Дневен ред :

  1.    Програма за работа на Јавната општинска установа – Библиотека „Тане Георгиевски“ – Куманово во 2023 година;
  2.    Програма за работа на ЈП „Водовод“ – Куманово за 2023 година;
  3.    Програма за одржување на јавна чистота на јавни сообраќајни површини во Куманово за 2023 година;
  4.    Програма за уредување и одржување на градско зеленило во Куманово за 2023 година;
  5.    Оперативна програма за собирање и транспортирање на комунален отпад на подрачјето општина Куманово во 2023 година;
  6.    Програма за одржување на јавна чистота на јавни сообраќајни површини во Куманово за 2023 година - зимско одржување;
  7.    Предлог – Решение за давање согласност на Одлуката за утврдување цени за зимско одржување на сообраќајници во град Куманово при Јавно претпријатие „Чистота и зеленило“ – Куманово;
  8.    Предлог – Решение за давање согласност на Одлуката на ЈП „Чистота и зеленило“ – Куманово за утврдување на вредност на бодот за пресметување на платите на јавни службеници за 2023 година;
  9.    Работна програма за 2023 година на ЈП „Куманово – гас“ – Куманово;
  10.    Програма за работа на Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата за 2023 година;
  11.    Предлог – Програма на културни манифестации на Општина Куманово за 2023 година;
  12.    Предлог - Правилник за начин на распределба на средства за реализација на Програма за развој на спортот и рекреативните активности на граѓаните во Општина Куманово за 2023 година;
  13.    Предлог – Програма за развој на спортот и рекреативни активности на граѓаните во Општина Куманово за 2023 година;
  14.    Предлог – Одлука за спроведување на мерки за субвенционирање на трошоци за комунални услуги за 2023 година;
  15.    Предлог – Одлука за обезбедување на помош за домување на материјално и станбено необезбедени лица корисници на гарантирана минимална помош (ГМП) за 2023 година;
  16.    Предлог – Одлука за утврдување на право на користење на еднократна парична помош или помош во натура за 2023 година;  
  17.    Предлог – Програма за социјална заштита на Општина Куманово за 2023 година;
  18.    Предлог – Одлука за субвенционирање на општински линиски превоз на патници на подрачјето на Општина Куманово;
  19.    Предлог – Буџет на Општината Куманово за 2023 година;
  20.    Предлог – Одлука за извршување на Буџетот на Општината Куманово за 2023 година;
  21.    Предлог – Одлука за утврдување на вредноста на бодот за платите на државните службеници за 2023 година;
  22.    Предлог – Одлука за утврдување на висина на благајнички максимум за готовинско плаќање од Буџетот на Општина Куманово за 2023 година;
  23.    Предлог – Одлука за давање согласност за обезбедени финансиски средства од Буџетот на Општината Куманово за 2023 година за ангажирање на 25 (дваесет и пет) работници преку агенција за привремени вработувања во Општина Куманово;
  24.    Информација за работа на Сектор за инспекциски надзор – Инспекторат во Општина Куманово за период јануари – јуни 2022 година;
  25.    Предлог – Решение за разрешување и именување на претставник од Општина Куманово за член на Училишниот одбор во ООУ „Христијан Карпош“ – Куманово;
  26.    Предлог – Решение за формирање на Комисија за изготвување на Предлог – Програма за работа на Советот на Општината Куманово за 2023 година.
              

  2008 - 2023 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk