Споделете го вашето искуство: Бременост и раѓање

24.02.2021 15:21 | KumanovoNews

Би сакале да слушнеме мајки, членови на семејства или блиски пријатели што би сакале да споделат искуства и да го помогнат истражувањето за мајчинската грижа и недостатоците во системот. Прочитајте подолу за повеќе информации.

Споделете го вашето искуство: Бременост и раѓање

Клучните информации што сакаме да ги знаеме:

- Каков тип компликации сте доживеале вие или ваш член на семејството за време на раѓањето?

- Какви типови животозагрозувачки компликации се појавија?

- Која беше причината?

- Каков беше медицинскиот третман?

Дали имавте потреба да поднесете жалба или тужба?

Што е тоа што го сметаме за компликации при раѓањето:

- Голема загуба на крв кај мајката

- Смрт или загрозен живот на детето

- Смрт или загрозен живот на мајката

Забелешки:

Нема да објавиме никакви документи или имиња без претходна согласност и не планираме да употребуваме конкретни примери, туку да покажеме една општа слика за системските проблеми. Вашите одговори се сигурни и енкриптирани.

Вашите приказни ќе ни помогнат при тековното истражување.

Како да се вклучите?

За да го споделите вашето искуство, се што е потребно е да го пополните овој формулар.

Ве молиме да ни ги испратите вашите искуства до полноќ на 14 март 2021 година.

2008 - 2021 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk