12. 01. 2010 15:13

Стечајците утре кај Груевски?

Стечајците утре кај Груевски?

 Стечајните работници кои повеќе од месец дена штрајкуваат со глад, утре ќе заминат пред Владата за да се сретнат со премиерот Никола Груевски.

 „Сметаме дека клучот за решавање на нашиот проблем е во рацета на премиетот. Доколку тој одлучи да го затвори нашето прашање, може да го реши истиот ден. Затоа сакаме да се сретнеме со него и да го прашаме зошто досега не не посети и не го прифаќа нашиот закон за матерјален надомест„- велат стечајците.
 Стечајците посетата во Владата ја најавиле писмено, но не добиле потврден одговор дали некој ќе ги прими на разговор. Тие најавуваат дека секој ден ќе седат пред Владата, додека премиерот не најде врем за нив.

Стечајците утре кај Груевски?

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk