06. 04. 2020 12:29

Тројца здравствени работници позитивни на коронавирус

Тројца здравствени работници позитивни на коронавирус

Тројца здравствени работници од Куманово позитивни се на коронавирус.

Според директорот на Центарот за јавно здравје во Куманово Ариф Љатифи, станува збор за  една медицинска сестра и двајца техничари, на кои резултатите им стигнале вчера.

Во Куманово беа заболени 15 здравствени работници, четворица доктори и останатите се медицински сестри и техничари. Сега вкупниот број е 18 позитивни на коронавирус.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk