24. 01. 2020 14:00

Гугл нуди решение за побрзо пронаоѓање на работите кои некогаш сме ги пребарувале

Гугл нуди решение за побрзо пронаоѓање на работите кои некогаш сме ги пребарувале

Гугл со новата опција Al search нуди решение за побрзо наоѓање на работите кои некогаш сме ги пребарувале.

Ова е една од најчестите ситуации кога корисниците на Гугл се најисфрустрирани и губат голем дел од времето за да дојдат до она што некогаш го барале.

Всушност, на 22 јануари, од страна на Гугл, е лансиран Collection, кој ги групира интернет страниците кои се слични на она кое некогаш го има пребарувано корисникот на Гугл пребарувач. Воедно корисниците ќе можат и да ги сочуваат пребарувањта кои некогаш ги имаат направено, со што ќе можат да ги најдат кога повторно ќе им се потребни.

Односно, Гугл ќе ни препорачува различни колекции на основа на петходните наши интересирања, бе да пребаруваме до бесконечност, а до резултатите ќе може да се дојде со клик на „Find more“, кој ќе се наоѓа во рамките на Collections.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk