13. 08. 2018 14:44

Трикови за совршена насмевка на вашите фотографии

Трикови за совршена насмевка на вашите фотографии

Секој може да изгледа совршено убаво на фотографија, битно е само добро да се подготвите.

Можеби не се чувствувате најпријатно кога некој сака да ве фотографија и неможете да се опуштите за да се насмевнете спонтано, а притоа да не изгледа чудно и вкочането. За тоа постојат трикови со кои ќе направите совршена насмевка и никој нема да знае дека сте се потрудиле ниту пак дека тоа не е ваша природна насмевка.

Опуштете го лицето, почнете да ги ширите усните за насмевка и така и очите би учествувале во насмевнувањето.

НАСМЕВНЕТЕ СЕ НА ГЛАС

Можеби во тој момент нема да биде ништо смешно, меѓутоа ако произведете само "ха-ха" звук и пробате да се насмевнете гласно како да го имитирате вашето смеење, автомарски ќе се појави вашиот природен и широк осмех кој ќе биде во фокусот на фотографијата.

НАПРАВЕТЕ ЛАЖЕН FACE LIFTING

Пробајте да се однесувате како некој да ви го затегнува лицето или како да сакате да ги истакнете усните. Така ќе ги подигнете веѓите и јагодиците на лицето а главен фокус ќе ставите на носот кој мора да остане опуштен за да не почнат да се шират ноздрите.

СПШУШТЕТЕ ГЛАВА И ЗАТВОРЕТЕ ГИ ОЧИТЕ ПРЕД ФОТОРАФИРАЊЕ

Неколку моменти  пред фотографирање спуштете ја главата така што косата ќе ви падне преку лицето. Момент пред фотографирање замавните со главата и отворете ги очите, а усните раширете ги со широка насмевка.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk