01. 11. 2010 15:13

Во МултиКулти се прослави Ноќ на вештерките

Во МултиКулти се прослави Ноќ на вештерките

 Покрај младите кумановци на прославата се маскираа и волонтерите Американците од Миривниот корпус кои престојуваат во градот.

 Во невладината организациа МултиКулти во Куманово, членовите вчера го прославија празникот Ноќ на вештерките. Покрај младите кумановци на прославата се маскираа и волонтерите Американците од Миривниот корпус кои престојуваат во градот.

Бевме маскирани во најразлични маски,најмногу имаше вештерки, но имавме и тиква која специјално ја обликувавме за оваа намена. Младите се забавуваа во просториите на МултиКулти,а гостите од Америка ни го раскажаа значењето на празникот.Забавата продолзи во едно кафуле, каде им се придружија и други млади луѓе од сите етнички заедници. Од година во година овој празник добива на значење и се повеќе млади се ослободуваат и не се срамат да се препуштаат во другото јас, носејќи ги маските со кои комплетно излгуваат од реалноста - вели Андријана Колевска од МултиКулти.

Членовите од оваа невладина организација имаат многу оргинални идеи за развојот на мултикултурниот живот на младите во градот. За празникот Рамазан Бајрам организираа Баклавијада која побуди голем интерес и подршка од сите млади во градот.

Во МултиКулти се прослави Ноќ на вештерките

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk