23. 12. 2009 17:26

„Ѕвездени патеки“ е најпиратиран филм во 2009 година

„Ѕвездени патеки“ е најпиратиран филм во 2009 година

Со преку 10 милиони симнувања филмот „Звездени патеки“ е меѓу најсимнуваните филмови од Интернет тоа го покажува сајтот TorrentFreak. Ова илегално симнување од Интернет продолжува и во 2009 иако оваа година е одлична во однос на кино посетителите и со над 10 милијарди продадени билети.

Според ранг листата на Торент, на второто и третото место се наоѓаат „Трансформерси 2“ и „Рокенрол“ на Гај Ричи, филм што немаше некој забележителен успех на кино благајните.

Останатите места се заземени од филмовите : „Мамурлак во Вегас“, „Самрак“, „Дистрикт 9“, „ Хари Потер и полукрвниот принц“, „Во игра“, „ Волверин“ и „кај судбината.Пиратеријта продолжува со ист интензитет.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk